تبلیغات
وبلاگicon
شولم پیکچر - غذاهای گیلانی _ روستای شولم
 
 
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازدیدكننده گرامی ، خوش آمدید به سایت من .به صفحه اصلی وبلاگ بروید بعد از مشاهده لینک کانال شولم پیکچر به کانال شولم پیکچر بپیوندید..
 
 
پربازدیدترین مطالب

کد پربازدیدترین

غذاهای گیلانی _ روستای شولم
نوشته شده در جمعه 24 شهریور 1391
ساعت : 10:10 ق.ظ
نویسنده : Eng Mohammad Reza
این پست وبلاگ را اختصاص دادیم به معرفی غذاهای محلی شمال کشور
شما می توانید طرز تهیه غذاهای ذکر شده در فهرست را آموزش ببینید

فهرست غذاها
==========================================================
             _اناربیج                                                 _پنیر بوروشته                                  _شیرین تره
             _اشپیل کوکو                                         _ترش آش                                       _شیش انداز
             _بادنجان کباب                                        _جعفری قرمه                                 _فستجان گیلانی
             _باقلا کوکو                                            _چغرتمه                                          _قیمه رشتی
             _باقلا کوکو                                            _سبزی کوکو                                   _گل در چمن
             _پلا سر تره                                           _شامی رشتی                                _ماهی خاویار
             _ماهی گردبیج                                      _ماهی افلاطونی                             _میرزا قاسمی
                                             _مرغ کوکو                                             _نازخاتون
          توضیحات لازم:
  سبزیهاى معطر مثل خنش(خلواش) و شوشاق و همچنین ترش واش و ترشك از سبزیهاى ویژه شمال ایران مىباشند و ممكن است تهیه آنها در همه جاى ایران ممكن نباشد. در غذاهایى كه از این سبزیها استفاده مىشود, میتوان از سبزیهاى دیگر مثل نعناع و گشنیز استفاده كرد.
در شمال ایران رب انار بسیار ترش مىباشد, زیرا این رب از انارهاى وحشى جنگلهاى ساحلى كه ترش هستند تهیه مىشود. در صورتیكه رب انار ترش در دسترس نباشد, در غذاهایى كه از آن باید استفاده شود مىتوان از آب نارنج استفاده كرد.

===================================================
اشپل کوکو
مواد لازم براى 4 نفر
1_ اشپل(تخم ماهى) _ اشپل یك یا دو ماهى سفید

2_ تخم مرغ _ 4 تا 5 عدد

3_ پیاز _ 1 عدد

4_ برگ جعفرى ریز شده _ یك دسته كوچك(2 قاشق غذاخورى)

5_ نمك و فلفل _ به اندازه كافى

طرز تهیه

اشپل را مىشوئیم, پوست نازكش را مىگیریم, پیاز را ریز خرد مىكنیم, جعفرى را مىشوئیم و ریز خرد مىكنیم. تخم مرغ ها را مىشكنیم, هم مىزنیم بطورى كه كاملا كف كند. اشپل ماهى را با سبزى و پیاز و نمك و فلفل به تخم مرغ زده شده اضافه نموده و مخلوط مىكنیم. در تاوه روغن مىریزیم و روى آتش مىگذاریم. وقتى كه داغ شد این مایه را در آن مىریزیم و آن را مثل كوكوهاى دیگر سرخ مىكنیم. یا مىتوان از این مایه قاشق قاشق در روغن داغ ریخت, سرخ كه شد پشت و رو كرده كه طرف دیگر سرخ بشود. بعد كوكو را كه لقمه اى مىشود در دیس مىچینیم و اطرافش را با حلقه هاى لیمو یا نصفه هاى نارنج و برگ جعفرى تزئین مىنمائیم

بادنجان كباب
مواد لازم
1_ بادنجان قلمى غیرتخمى _ 8 عدد

2_ مغزگردو _ نیم كیلو

3_ سبزى: گشنیز, جعفرى, نعناع, ریحان _ مجموعا 200 تا 250 گرم

4_ پیاز متوسط _ 2 عدد

5_ سیر _ 3 حبه

6_ رب انار ترش _ یك ونیم قاشق غذاخورى

7_ نمك و فلفل و دارچین _ به اندازه كافى

طرز تهیه

مغزگردو و سبزى و سیر را مىسائیم, پیاز را رنده مىكنیم و نمك و فلفل و دارچین زده و رب انار را اضافه كرده همه را با هم مخلوط مىكنیم. بادنجانها را شسته و پوست گرفته و به آنها سه چاك از پهلو مىدهیم, به نحوى كه سر و دم  بادنجان پاره نشده و ازهم باز نشود. درون بادنجان را با مایه اى كه درست كردیم پر مىكنیم. به انداز كافى داخل تابه اى روغن ریخته و بادنجان ها را در آن مىچینیم. در تابه را نیم باز گذاشته و مىگذاریم با حرارت ملایم بادنجان سرخ (و پخته) شود. گاها بادنجان را برمىگردانیم تا طرف دیگر آن هم سرخ شود, بعد ازاینكه كاملا سرخ و به رنگ طلایى كمىتیره رنگ درآمد, براى صرف آماده مىباشد. درصورتیكه ازمایع خورش چیزى باقى مانده باشد مى توان  سه تا چهار گوجه فرنگى را شسته و با ایجاد دو چاك بزرگ( به نحوى كه ته گوجه فرنگى از هم جدا نشود) درون گوجه فرنگى را با مایع پر كرده و لبه چاكها را با دست به هم نزدیك كرده و آنها را در تابه دیگرى با روغن سرخ مىكنیم. تا زمانى كه آب گوجه فرنگى گرفته نشده, دو سه بار لبه چاكها را با دست به هم نزدیك مىكنیم تا از هم باز نشده و مایع بیرون نریزد. بادنجانها را در دیس چیده و گوجه فرنگىها را دور آن مىچینیم

بادنجان مسما
مواد لازم براى 7 نفر
1_ مرغ _ یك عدد

   یا گوشت مغز ران _ یك كیلو

2_ بادنجان قلمى ریز _ 8 عدد

3_ پیاز سرخ كرده _ 2 قاشق غذاخورى

4_ آبغوره و نمك و فلفل _ به اندازه كافى

5_ گوجه فرنگى ریز _ 4 عدد یا كمى رب گوجه فرنگى

مرغ یا گوشت را با كمى روغن سرخ مىكنیم و با دو یا سه لیوان آب مىگذاریم تا بپزد. پیاز داغ را به آن اضافه مىكنیم. بادنجان ها را پوست كنده, میان آنها را كمى چاك مىدهیم. با روغن فراوان سرخ نموده تا طلائى و مغز پخته شود. وقتى كه مرغ(یا گوشت) پخت, بادنجان ها را روى آن مىچینیم. آبغوره و نمك و فلفل را اضافه كرده, مىگذاریم روى حرارت ملایم تا چند جوش بزند ولى باید دقت نمود كه بادنجان ها در آب گوشت زیاد نپزد, چون سیاه و له مىشود. در آخر كار گوجه فرنگى ها را سرخ كرده, اضافه مىكنیم. یك جوش كه زد برمىداریم


باقلا قاتق
مواد لازم براى 7 نفر

1_ پاچ باقلاى سبز یا لوبیا چیتى یا لوبیا رشتى تازه (3 كیلو) یا پاچ باقلاى خشك (500 گرم)

2_ شوید خشك (4 قاشق غذاخورى) یا شوید تر (یك دسته كوچك)

2_ تخم مرغ _ 3 عدد

4_ سیر _ یك و نیم بته

5_ زردچوبه _ نصف قاشق چایخورى

6_ فلفل و نمك _ به اندازه كافى

7_ روغن یا كره ( كره طعم خورش را لذیذتر مىكند) _ 200 تا 250 گرم

پاچ باقلاى سبز را از دو پوست درآورده تمیز مىشوئیم. سیر را پوست كنده و پرهاى سیر را ریز مىكنیم, آنگاه باقلا و سیر ریز شده و زردچوبه و شوید خشك(در صورتى كه شوید تر بكار رود آنرا ریز خرد مىكنیم) و كره را مخلوط نموده در قابلمه یا گمج(كه ظرف سفالى لعاب دار است و معمولا گیلانى ها از آن براى باقلا قاتق استفاده مىكنند) ریخته و ظرف را روى حرارت ملایم گذاشته و باقلا را كمى سرخ مىكنیم, آنگاه آنقدر آب اضافه مىنمائیم تا روى باقلا را بگیرد و خورش آهسته بجوشد تا باقلا بپزد ولى باید دقت نمود كه له نشود. بعد تخم مرغ را در آن شكسته و در ظرف را مىگذاریم تا تخم مرغ بسته شود. نمك و فلفل زده برمىداریم. این خورش با كته, ماهىشور و زیتون پرورده یا ماست و ترب سفید صرف مىشود.
پنیر بوروشته

مواد لازم براى 5 نفر

1_ پنیر تازه و كم نمك _ نیم كیلو

2_ تخم مرغ _ 5 عدد

3_ كره _ به اندازه كافى
پنیر تازه وكم نمك را رنده كرده یا با دست خرد مىكنیم, با كره كمى تفت مىدهیم آنگاه تخم مرغ ها را در ظرفى شكسته هم میزنیم تا مخلوط شود سپس تخم مرغ را روى پنیر ریخته مىگذاریم یك ربع ساعت روى حرارت ملایم بماند تا خودش را بگیرد. بعد با كارد آنرا چهار قاچ مىبریم و در دیس چیده اطرافش را با ماهى دودى سرخ شده در كره و جعفرى تزئین مىكنیم. معمولا با سبزى پلو صرف مىشود
ترشه تره

مواد لازم براى 6 نفر

1_ سبزى _ یك كیلو: جعفرى, تره, گشنیز, نعناع , كمى اسفناج و كمى خلواش(خنش) اگر در دسترس باشد

2_ سیر _  یك و نیم بته

3_ برنج _ یك قاشق غذاخورى

4_ تخم مرغ _ 4 عدد

5_ آب نارنج یا آبغوره _ یك فنجان(تا حدى كه ترش شود)

6_ روغن یا كره _ تقریبا 200 تا 250 گرم

7_ زردچوبه, فلفل و نمك _ به اندازه كافى
سبزى را تمیز كرده و شسته, ریز خرد مىكنیم و با یك قاشق برنج شسته شده و با دو سه لیوان آب مىپزیم. بعد سیر را پوست كنده و با كمى نمك با گوشت كوب له مىكنیم و با كره یا روغن و كمى زردچوبه تفت میدهیم تا طلایى شود. وقتى كه سبزى پخت نصف از سیر سرخ شده را به آن اضافه كرده و در بقیه سیر كمى دیگر روغن ریخته, تخم مرغ ها را در آن شكسته و سرخ مىكنیم, تخم مرغهاى سرخ شده را همراه با نمك وفلفل و آب نارنج به سبزى اضافه كرده یكى دو جوش كه زد و خورش جا افتاد برمىداریم. آب این خورش نباید زیاد باشد. آن را بدون سبزى خلواش هم مىتوان تهیه نمود
جعفرى قورمه

مواد لازم براى 7 نفر

1_ گوشت چرخ كرده _ نیم كیلو

2_ سبزى(تره و جعفرى) _ 750 گرم

3_ بادنجان قلمى ریز _ 4 عدد

4_ آب انار یا آبغوره _ یك فنجان

5_ پیاز _ 1 بته

6_ نمك و فلفل _ به اندازه كافى

سبزى را شسته, ساطورى ریز كرده با روغن سرخ مىكنیم و با دو سه لیوان آب مىگذاریم نیمه پز شود. پیاز را در گوشت چرخ كرده رنده كرده, نمك و فلفل زده هم مىزنیم. از این گوشت كوفته هایى به اندازه یك گردوى كوچك آماده كرده و با كمى روغن تفت داده به سبزى نیمه پز شده اضافه مىكنیم. ترشى را مىریزیم تا با هم بجوشد. وقتى كه سبزى و گوشت كاملا پخت و خورش به روغن افتاد, بادنجان ها را كه پوست كنده و سرخ نموده ایم روى خورش چیده, بعداز آنكه یكى دو جوش زد برمىداریم. بادنجان نباید له شود (این خورش را با گوشت تكه اى قطعه قطعه شده هم مىتوان تهیه نمود)
سبزى كوكو

مواد لازم براى 5 تا 6 نفر

1_ تره و جعفرى _ یك كیلو

2_ پیازمتوسط _ 1 بته

3_ تخم مرغ _ 6 تا 7 عدد

4_ نمك و فلفل و زردچوبه _ به اندازه كافى

5_ جوش شیرین _ یك قاشق چایخورى

سبزى را با دقت تمیز مىكنیم و مىشوئیم, پیاز را هم پوست گرفته, مىشوئیم و در صافى مىریزیم تا آب آن كاملا گرفته شود. سبزى و پیاز را با هم ریز خرد مىكنیم. تخم مرغ ها را در ظرفى مىشكنیم و هم میزنیم. نمك و فلفل و زردچوبه و جوش شیرین را اضافه مىكنیم و سبزى ریز شده را در مایه مىریزیم و مخلوط مىكنیم. آنگاه مقدارى روغن در تاوه مىریزیم و روى آتش مىگذاریم تا روغن داغ شود. بعد مایه را داخل روغن مىریزیم و روى آن را با پشت قاشق صاف مىكنیم و در آن را مىگذاریم و حرارت را ملایم مىكنیم. اگر وسیله داشته باشیم روى در تاوه مقدارى آتش مىریزیم تا زیر و روى كوكو یكنواخت برشته شود, بعد آنرا لوزى یا چهارقاچ مىبریم. اگر روى تاوه آتش نگذاشتیم, صبر مىكنیم تا كوكو خود را بگیرد و یكطرف كه برشته شد آن را مىبریم و به طرف دیگر برمىگردانیم تا طرف دیگرش هم برشته شود. این كوكو را مىتوان در فر هم تهیه نمود. مقدارى روغن در ظرف نسوز مىریزیم وظرف را داخل فر مىگذاریم تا داغ شود. مایه را در ظرف مىریزیم و آن را درباز در طبقه پائین فر و در حرارت 350 درجه قرار مىدهیم. سه ربع تا یكساعت صبر مىكنیم تا كوكو پف كند و زیر و روى آن برشته شود
شامى رشتى
مواد لازم
1_ گوشت مغز ران بدون چربى گوساله یا گوسفند _ نیم كیلو

2_ لپه پاك كرده _ 450 گرم

3_ پیاز متوسط _ 2 بته

4_ تخم مرغ _  7 عدد

5_ زردچوبه _ نصف قاشق چایخورى

6_ نمك و فلفل _ به اندازه كافى

گوشت را تكه تكه كرده مىشوئیم, پیاز را خرد مىكنیم, گوشت و پیاز را همراه زردچوبه با 4 تا 5 لیوان آب مىپزیم. وقتى كه گوشت پخت لپه را مىشوئیم و به آن اضافه مىنمائیم. هنگامى كه گوشت و لپه كاملا پخت, در ظرف را برمىداریم و مرتب هم مىزنیم تا آب آن تمام شود و ته نگیرد. سپس  لپه و گوشت را در چرخ گوشت خرد مىكنیم(در شمال براى كوبیدن گوشت از ابزارى بنام نمكیار و مشت سنگ استفاده مىكنند). آنگاه تخم مرغ ها را یك به یك در آن مىشكنیم و مخلوط مىنمائیم تا مایه تقریبا شل شود و از قاشق بریزد. نمك و فلفل را اضافه مىكنیم. در تاوه چند قاشق روغن مىریزیم تا داغ شود. یك قاشق سوپ خورى پر از مایه را برمىداریم, در تاوه مىریزیم ومایه را فورا با پشت قاشق صاف و پهن مىكنیم تا به صورت دایرة منظم و گرد درآید. به اندازه گنجایش سطح تاوه شامى را به این طریق مىاندازیم. حرارت را ملایم مىكنیم و به آن دست نمىزنیم و مىگذاریم یكطرف شامى برشته شود بعد با كفگیر پهن با دقت آن را برمىگردانیم تا طرف دیگر آن هم سرخ شود. در این فاصله هروقت كه لازم باشد روغن اضافه مىكنیم. وقتى شامى ها حاضر شد, آن ها را در دیس مىچینیم و اطراف آن ها را با برگ جعفرى و پیازچه و تربچه تزئین مىنمائیم

غورآبه

مواد لازم براى 7 نفر

1_ جوجه كوچك _ 2 عدد

2_ سبزى _ اسفناج, یا برگ چغندر, گشنیز, نعناع, كمى سیر و ترش واش _ یك كیلو

3_ پیاز متوسط _ یك بته

4_ آبغوره _ یك فنجان

5_ نمك و فلفل _ به اندازه كافى

6_ تخم مرغ _ 5 عدد

جوجه ها را تمیز كرده و شسته و هركدام را چهار قسمت نموده با روغن كمى سرخ مىكنیم. سبزى ها را تمیز كرده و شسته و پیاز را پوست كنده ریز ساطورى مىكنیم. سبزى و پیاز را با روغن سرخ نموده و بعد جوجه ها را در قابلمه ریخته و سبزى را روى آن مىریزیم. نمك و فلفل و آبغوره ریخته و با 2 یا 3 لیوان آب مىپزیم. بعداز انكه مرغ كاملا پخت به تعداد نفرات تخم مرغ ها را درسته در قابلمه كه خورش در حال جوشیدن است مىشكنیم و در ظرف را مىبندیم تا تخم مرغ با حرارت ملایم بسته شود. این خورش باید كمى بیشتر آب داشته باشد

فسنجان گیلانى
مواد لازم براى 7 نفر
1_ مرغابى, اردك یا مرغ درشت _ 1 عدد

2_ مغزگردو _ 750 گرم

3_ رب انار ترش _ 3 قاشق غذاخورى

4_ نمك و فلفل و در صورت تمایل كمى گلپر _ به اندازه كافى

مغز گردو را خوب سائیده و نرم مىكنیم و بعد آنرا با سه یا چهار لیوان آب مخلوط كرده و ترشى را اضافه نموده در حرارت ملایم مىگذاریم دو یا سه ساعت آهسته بجوشد و گاهى هم مىزنیم كه ته نگیرد تا به روغن بیفتد و بوى خامى گردو ازبین برود. سپس مرغ را درسته یا به چهار قطعه تقسیم كرده و همراه نمك و فلفل به آن اضافه مىكنیم و مىگذاریم تا مرغ كاملا بپزد و آب فسنجان كم شده و خورش جا بیفتد. در گیلان معمولا فسنجان را را با مرغابى یا اردك تهیه مىكنند, در آن صورت مرغابى را تمیز نموده  كرك و پر آنرا روى شعله آتش كزداده, پاك مىكنیم, گردو و مرغابى را با هم بار مىكنیم. وقتى مرغابى كمى پخته شد رب انار را مىپزیم. گیلانى ها فسنجان را همیشه ترش مىپسندند. اما در صورتیكه بخواهیم فسنجان را شیرین كنیم دو قاشق شكر در آخر كار به آن اضافه مىنمائیم. همچنین در صورت تمایل دو یا سه عدد بادنجان را پوست كنده, سرخ كرده, وقتى كه فسنجان كاملا جا افتاد به آن اضافه مىكنیم و بعداز یك جوش برمىداریم

قیمه رشتى

مواد لازم براى 7 نفر

1_ گوشت مغز ران گوسفند یا گوساله _ یك كیلو

2_ لپه _ دو قاشق غذاخورى

3_ سیب زمینى _ نیم كیلو

4_ پیاز درشت _ 2 بته

5_ لیمو عمانى _ 3 عدد

6_ گوجه فرنگى خیلى ریز _ 4 عدد

7_ زردچوبه و نمك و فلفل و دارچین _ به اندازه كافى

گوشت را سه یا چهار قطعه نموده با دو لیوان آب مىگذاریم تا نیم پز شود, بعد آنرا از داخل آب گوشت درآورده و در تخته آشپزخانه با كارد ریز مىكنیم (به ریزى گوشت قیمه). پیاز را هم ساطورى خرد كرده, بعد گوشت و پیاز را مخلوط با هم در روغن سرخ مىكنیم و زردچوبه و نمك و فلفل و دارچین را اضافه كرده و لپه را كه قبلا در آب خیسانده ایم از آب درآورده و با گوشت و پیاز یك تفت میدهیم. سپس آنرا در ظرف آبگوشتى كه قبلا گوشت را پخته بودیم میریزیم. اگر آب آن كافى نباشد نصف لیوان دیگر آب اضافه نموده و با حرارت ملایم میگذاریم بپزد. لیمو عمانى را شسته به آن اضافه مىكنیم. اطراف گوجه فرنگى ها را در روغن سرخ مىكنیم و آنها را روى گوشت قیمه میریزیم تا با بخار, كمى پخته شود. سیب زمینى ها را پوست كنده, مىشوئیم و آنها را خلال ریز كرده با روغن فراوان سرخ مىكنیم تا طلایى شود. و در آخر روى قیمه میریزیم. بعداز چند دقیقه خورش را برمیداریم, یا مىتوانیم وقتى كه خورش قیمه را در دیس كشیدیم سیب زمینى هاى سرخ كرده را روى آن بریزیم

ماهى خاویار
مواد لازم
1_ ماهى خاویار _ 1.5 كیلو

2_ آب لیمو _ یك فنجان

3_ پیازمتوسط _ 2 بته

4_ نمك و فلفل _ به اندازه كافى

5_ سس: 3 قاشق غذاخورى آب لیمو و 2 قاشق غذاخورى كره و 2 قاشق غذاخورى رب گوجه را با هم مخلوط مىكنیم بعد یك جوش مىدهیم و آماده مىكنیم

ماهى را مىشوئیم, پوست آن را جدا مىكنیم, داخل شكم ماهى را باز كرده و تمیزمىكنیم و با آب سرد مىشوئیم. آنگاه استخوان غضروفى ماهى را با یك كارد در مىآوریم و ماهى را روى تخته آشپزخانه قرار داده قطعه قطعه مىكنیم. قطعات را در یك فنجان آب لیمو و رنده پیاز ونمك و فلفل یك شب مىخوابانیم بعد آن ها را به سیخ مىكشیم و روى آتش زغال كباب مىكنیم. وقتى كباب نیم پز شد از سسى كه قبلا آماده كرده ایم با برس آشپزى به اطراف ماهى مىمالیم و دوباره سیخ كباب را روى آتش قرار مىدهیم تا آهسته كباب بشود ومغزپخت گردد. سپس كباب را در دیس مىكشیم و اطراف آن را با برگ جعفرى و لیمو ترش تزئین مىنمائیم


ماهى گردبیج
مواد لازم
1_ ماهى سفید بزرگ _ 1 عدد

2_ سبزى هاى معطر: نعناع, خنش(خلواش), شوشاق _ یك دسته

3_ رب انار _ 2 قاشق غذاخورى

4_ مغزگردو _ 200 گرم

5_ نمك و فلفل و گلپر _ به اندازه كافى

مغزگردو را با سبزىمىسائیم یا چرخ مىكنیم, مغزگردو و سبزى را با رب انار و گلپر و نمك و فلفل مخلوط مىكنیم. آنگاه روى سطح ماهى كمى كارد مىكشیم. باله هاى ماهى را با قیچى مىگیریم, داخل گوش هاى ماهى را خالى مىكنیم. شكم ماهى را یك چاك كوچك میدهیم, محتویات شكم ماهى را خارج مىكنیم. بعد ماهى را تمیز مىشوئیم و مىگذاریم در صافى بماند تا آبش برود. سپس داخل شكم ماهى را از مایه مغزگردو و سبزى كه حاضر كرده ایم پر مىكنیم. دو لبه شكم ماهى را جفت مىكنیم و با نخ و سوزن بخیه میزنیم. سپس سر و دم ماهى را بهم مىآوریم وماهى را گرد كرده در یك قابلمه مناسب قرار مىدهیم و زیر و روى آن آتش زغال ریخته و ماهى را در حرارت ملایم مىپزیم. امروزه این خوراك ماهى را نیز مىتوان در فر به طریق آسان تر طبخ نمود. یعنى بعداز آنكه شكم ماهى را پر كردیم و دوختیم سینى فر را كمى چرب مىكنیم, كمى آرد مىپاشیم و ماهى را از پهلو روى سینى قرار میدهیم. در طبقه وسط فر با حرارت 350 درجه به مدت یكساعت و نیم مىپزیم. در این فاصله مقدارى سس متشكل از آب انار و یك قاشق كره آب كرده و زعفران روى آن میدهیم تا ماهى خوشرنگ شود.

ماهى افلاطونى

مواد لازم

1_ ماهى سفید بزرگ _ یك عدد

2_ آب انار ترش _ یك فنجان

3_ آب غوره _ یك فنجان

4_ آب نارنج _ یك فنجان

5_ آب لیمو _ یك فنجان

6_ رب گوجه فرنگى _ 2 قاشق غذاخورى

7_ میخك و جوز كوبیده و دارچین _ یك قاشق غذاخورى

8_ نمك و فلفل _ به اندازه كافى

با یك كارد تیز فلس هاى درشت ماهىرا مىكنیم. شكم ماهى را بازكرده محتویات آن را خالى مىكنیم و شكم را تمیز مىكنیم. ماهى را خشك مىكنیم. در تاوه مناسب یا در یك طشتك مقدارى كره مىریزیم, وقتى كره داغ شد به دو روى ماهى كمى آرد مىپاشیم و از هردو رو در روغن سرخ مىكنیم. ترشى ها را با هم مخلوط مىكنیم. رب گوجه و میخك و جوز ودارچین و نمك و فلفل را اضافه مىكنیم و سس را یك جوش میدهیم و آنرا روى ماهى میریزیم. در ماهى تاوه را مىگذاریم و ماهى را روى آتش ملایم در سس مىپزیم تا تمام سس به خورد ماهى برود.

میرزا قاسمى

مواد لازم براى 6 نفر

1_ بادنجان درشت غیر تخمى _ 10 عدد (2 كیلو)

2_ تخم مرغ _ 3 تا 4 عدد

3_ سیر _ یك و نیم بته

4_ نمك و فلفل _ به اندازه كافى

5_ در صورت تمایل گوجه فرنگى متوسط _ 3 عدد

6_ روغن یا كره _ 200 تا 250 گرم

7_ زرد چوبه _ نصف قاشق چاى خورى

بادنجان ها را شسته با نوك كارد پوست آن ها را یك چاك مىدهیم, آنها را روى آتش ذغال یا در كف فر كباب مىكنیم تا بحدى كه كاملا پخته شود. پوست و سر بادنجان را مىگیریم. اگر تخمى باشد تا حد امكان تخم آنرا جدا مىنماییم سپس با نوك قاشق آنرا تكه تكه نموده و یا با گوشت كوب له مىكنیم. سیرها را پوست كنده با كمى نمك با گوشت كوب كوبیده و با روغن و كمى زردچوبه تفت میدهیم تا طلائى شود. سپس بادنجان ها را با سیر و روغن یا كره و باز كمى زردچوبه مخلوط كرده روى حرارت ملایم در تاوه سرخ مىكنیم و مرتب هم مىزنیم كه ته نگیرد. آنقدر سرخ مىكنیم تا تقریبا آبش جمع شود, آنگاه گوچه فرنگى ها را پوست كنده قاچ قاچ نموده به بادنجان ها اضافه مىكنیم و باز كمى تفت میدهیم تا به روغن بیفتد. سپس بادنجان ها را كنار كرده در وسط تاوه یك قاشق كره ریخته تخم مرغ ها را در آن مىشكنیم, وقتى تخم مرغ بسته شد آنرا آهسته با بادنجان ها مخلوط مىكنیم. نمك و فلفل زده برمىداریم.



:: مرتبط با: غذاهای گیلانی ,
:: برچسب‌ها: دانلود آهنگهای علیرضا روزگار , آهنگ طرفدار از شادمهر عقیلی , آهنگهای علی تکتا , روستای شولم , شولم ,
 



می توانید دیدگاه خود را بنویسید
http://www.purevolume.com/ دوشنبه 23 مرداد 1396 04:25 ب.ظ
I know this web page presents quality dependent posts
and other stuff, is there any other site which gives these kinds
of stuff in quality?
Harrison جمعه 22 اردیبهشت 1396 12:16 ق.ظ
Hey there! I'm at work surfing around your blog from my new iphone 4!
Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts!
Carry on the superb work!
Eng Mohammad Reza پاسخ داد:
thank you dear friend
mehrShad یکشنبه 26 شهریور 1391 04:06 ب.ظ
برامه چه خبره هنده غذا چمه دن آب دلکه دمت چووووووو
سهراب شنبه 25 شهریور 1391 10:49 ق.ظ
دمت گرم عجب غذاهای باحالی دارین شما،دوست دارم بازم بیام شمال این غذاها رو یه بار دیگه بخورم
سیاوش شنبه 25 شهریور 1391 10:48 ق.ظ
حتما خیلی خیلی باید خوشمزه باشن
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.
 
 
 
 
کسب درآمد پاپ آپ مطالب جالب و خواندنی